Aylık maliyeti nedir ?

İşte bir gün gerçekleştirmek isteyeceğiniz eski bir hayal: Kendi atınıza sahip olmak. Ama buna ulaşmadan önce, önce matematiği yapmalısın. Ve haklı olarak, sıradan bir “satın alma” değildir. Bu, ortalama 500 kilo ağırlığında ve tüm sorumluluğu size ait olan bir hayvandır. Bu nedenle, uygun bir bütçe sağlayabilmek için bir atın ne kadara mal olduğunu önceden öğrenmek önemlidir. Kısacası bu hafife alınacak bir karar değil! Ama düşünmenize yardımcı olmak için bir atın neden olabileceği tüm masrafları listeledik. Bu sayede her ihtimale karşı hazırlıklı olacaksınız.

Bunu bildiğim iyi oldu : Bir atın ortalama yaşam süresi 30 yıldır. Bir midilli için, yaklaşık 40 yaşındadır. Bu nedenle, bir ata sahip olmanın uzun vadeli bir taahhüt olduğunu anlamak önemlidir!

1. Başlangıç ​​bütçesi

Amacınız yarışmak değil, sadece eğlence için bir atın arkadaşlığından zevk almaksa, o zaman evlat edinmeyi düşün ! Gerçekten de, çoğu zaman yaşlı, yaralı veya artık binicilik yarışmalarına katılamayacak olan birçok at yeni bir aile bulmayı bekliyor. Bunu yapmak için atları ağırlayan bir barınağa yaklaşın. Bir hayvanı kurtarmanın yanı sıra, size neredeyse hiçbir maliyeti olmayacak.

Aksi takdirde bir atın fiyatı birçok faktöre göre değişir: cinsine, kürküne, kökenine, yaşına… genç ve yaşlı atlar daha ucuza mal olur ortalama yaşı 6 ila 8 olan atlardan daha fazladır. Birincisi için sebep oldukça basit: Bir at ne kadar gençse, o kadar az iş tecrübesine sahip olur ve bu da değerini düşürür. Ve daha yaşlı atlar için, fiyatlarını düşüren açıkça onların geleceği veya halihazırdaki mevcut zorluklardır.

Ortalamada, bir eğlence atı için 500 ila 6000 Euro arasında sayın. Bir spor at için ise fiyatlar hızla yükseliyor ve on binlerce avroya ulaşabiliyor.

Bunu bildiğim iyi oldu : ayrıca bir ulaşım aracı gelecekteki atınız için. Gerçekten de, şimdiki sahibinden alıp yeni konaklama yerine geri getirmeniz gerekecek. Ve bir minibüsünüz yoksa, bir bedeli var!

2. Veteriner ziyareti

Herhangi bir yeni at alıcısı için bir zorunluluktur. Gerçekten de, bir veteriner çağırmanız şiddetle tavsiye edilir. sağlık kontrolü yap satın almak istediğiniz atın üzerinde. Bu şekilde dolandırıcılıklardan kaçınacaksınız (ve sahada birçok dolandırıcılık var).

Check-up veteriner ziyareti için, 150 ila 200 Euro arasında sayın. Ancak bu fiyatın herhangi bir telsiz geçişini içermediğini unutmayın.

3. Pansiyon

Atınızı barındırabilecek bir çayıra sahip değilseniz, bir binicilik merkezinde veya ahırlı özel bir kişiyle birlikte binmeniz gerekecektir. Fiyatlar, seçilen konaklama birimine göre değişiklik göstermektedir: çayırda veya kutuda emeklilik.

cheval
Kredi: iStock / Haziran

Atınızı çayıra koymanın maliyeti ayda ortalama 150 ila 300 Euro’dur (fiyatların zirveye ulaşabileceği Paris bölgesi dışında). Kutudaki bir emekli maaşı için ayda 300-400 avro harcamanız gerekecek. Ve bir ön ve kutu emekli maaşı için ayda 250 ila 600 avro sayın. Ancak dikkatli olun, atı kutuda bırakmamanızı şiddetle tavsiye ederiz. tüm gün. Saatlerce zar zor hareket edebileceğiniz küçük bir odada kilitli kalmak ister misiniz?

Ve eğer bir tane seçersen çalışma emekliliğiher ay yaklaşık bir asgari ücret harcamanız gerekeceğini unutmayın.

4. Yiyecek

Bir at aldığınızda bir diğer büyük harcama kalemi: yiyecek. Bazı emekliler, kabul ettikleri atların beslenmesi için para ödüyor. Bu durumda, olacak zaten konaklama fiyatına dahil yoksa her ay fazladan ödeme yapmanız gerekecek.

Aksi takdirde, herhangi bir gıda takviyesi ve ikramdan bahsetmeden, at samanınızı ve tahıllarınızı veya pullarınızı satın almanız gerekecektir. Evet, kış gelince çayırdaki çimen yetmez! yani say Ayda 100 ila 300 Eurogıda miktarına ve kalitesine bağlı olarak.

5. Ekipman

Bir ata sahip olmak ekipman gerektirir: eyer, eyer, kantarma, dizginler, kurşun halat, battaniyeler, koruyucular, tımar seti… Gerçekte, herhangi bir başlangıç ​​ekipmanınız yoksa, küçük bir yatırım gerektirir.

Her şey tabii ki satın aldığınız ekipmanın kalitesine değil, aynı zamanda ikinci el alıp almadığınıza da bağlı olacaktır. Her durumda, alacak 300 ila 3000 euro grup için.

6. Bakım

Sağlıklı bir ata sahip olacak kadar şanslıysanız, veteriner faturalarında size daha az mal olacağı açıktır. Ancak, dikkate almanız gerekecek:

  • Aşılar: yılda ortalama 50 Euro.
  • Dewormers: yılda dört kez yaklaşık 20 Euro.
  • Dişçiye yıllık ziyaret: yılda 50 ila 80 Euro.
  • Osteopatiye yıllık ziyaret: yılda 70 ila 110 avro arasında.
  • Farrier: Her 6 haftada bir kırpma için 35 Euro ve iki ayda bir 4 ayakkabıyı nallamak için 90 Euro.
at kutusu kararlı
Kredi: iStock / Sportactive

7. Sigorta

Atınız için sağlık sigortası yaptırmaya karar verirseniz, ayda 40 ila 200 avro arasındaseçilen seçeneklere, atınızın yaşına ve sağlık durumuna bağlı olarak.

Ancak sağlık sigortası, sağlık sigortasının aksine isteğe bağlı kalır. at sahiplerinin hukuki sorumluluğu (RCPE). Genellikle konaklama yerinizin ev sigortasına dahildir, aksi takdirde tek başına yılda yaklaşık 30 Euro’ya mal olur.

Son olarak, atınızı bir yarışmada sürmeyi veya dörtnala gitmeyi planlıyorsanız, lisans FFE yetişkinseniz yıllık toplam 36 avro ve reşit değilseniz yılda 25 avro. FFE lisansının RCPE’ye abone olmanıza izin verdiğini unutmayın.

8. Binicilik dersleri

Atınızla binicilik dersi almak için elinizi cüzdana sokmanız gerekecek. Ortalama olarak, kurs başına 15 ila 25 avro sayın. Haftada bir ders alırsanız, bu nedenle ödemek zorunda kalacaksınız. Ayda 60 ila 100 Euro.

9. Yarışmalar

Binicilik yarışmalarının hayranıysanız, bu notu önemli ölçüde artırabilir. Gerçekten de, bir aboneliğe ek olarak Rekabet Lisansı (Amatör etkinlikler için yılda 80 Euro), giriş ve ulaşım masraflarını da eklemeniz gerekecek.

Burada size ne kadara mal olacağını hesaplamak zor, çünkü her şey her yıl yapacağınız yarışmaların sayısına ve bunların fiyatına bağlı olacak.

10. Özü

Bir atın sahibi olmak üzereyken dikkat etmeniz gereken son unsur: benzin. evet, eğer atınız bindiyse evinizden birkaç on hatta yüzlerce kilometre uzakta olsanız buna göre bir benzin bütçeniz olur.

Özetle size bir atın aylık maliyeti hakkında bir fikir verecek olursak, yaklaşık olarak başlar. 500 euro. Düşünmenizi sağlayacak önemli bir bütçe…

Dünyanın en büyük örümceği nedir?

onlara huzur nasıl verilir?