Köpeğim çok uyuyor: endişelenmeli miyim?

Köpek dostlarımızın ne kadar uykuya ihtiyaç duyduğu bazen yeni köpek sahiplerini şaşırtabilir. Öncelikle, sadece kedilerin günün büyük bir bölümünde dinlenmeye ihtiyacı olduğunu düşünmeyi tercih ederiz. Gerçekte köpekler de ağır uyuyanlar olarak kabul edilir. Ama köpeklerde uyku söz konusu olduğunda normal olan ve olmayan nedir? İşte cevap!

Köpeklerde günde 12 ila 15 saat uyku

Emin olun, köpeğinizin çok uyuduğu hissine kapılıyorsanız, bu tamamen normaldir. Gerçekten de, 24 saatlik bir süre içinde köpekler ortalama 12 ila 15 saat uyurlar. kediler için 16 ila 20 saate karşı. Ve yavru köpeklere gelince, durum daha da kötü çünkü onlar da tıpkı kedi dostlarımız gibi günde 20 saate kadar uyuyabiliyorlar.

Bu bilgiler ışığında sorulabilecek soru şudur: Köpekler neden bu kadar çok uykuya ihtiyaç duyar? Öncelikle bu dinlenme süreleri vücudun yenilenmesine izin ver, böylece iyi bir bağışıklık sisteminin korunmasını teşvik eder. Ayrıca, REM uykusu evreleri sırasında köpeğin vücudu gevşemiş, ancak aktif bir beyni vardır. işlem bilgisi gün boyunca biriktirdiği.

Bunu bildiğim iyi oldu : Bir köpeğin büyüklüğü uykusunu etkiler. Evet, büyük köpekler küçük köpeklerden daha fazla, bazen günde 18 saate kadar uyuma eğilimindedir!

Bazen kesintiye uğrayan uyku evreleri

Köpeklerle ilgili komik olan şey, uyku-uyanıklık durumuna girme yetenekleridir. Bu, uykuları sırasında sahip olabilecekleri anlamına gelir. kısa dönemler uyanık, genellikle her 15 dakikada bir. Örneğin, uyuyan bir köpeğin aniden kalkıp bir şeyi kontrol etmesi, ardından hemen yatağına geri dönmesi ve derin bir uykuya dalması alışılmadık bir durum değildir.

chien
Kredi: Mylene2401 / Pixabay

Bu, özellikle köpeklerin sadece yırtıcı değil, aynı zamanda av olmaları gerçeğiyle açıklanmaktadır. her zaman uyanık olmak gerek. Binlerce yıldır özellikle nöbet tutmak için evcilleştirildiklerinden bahsetmiyorum bile.

Köpeklerde REM uykusu belirtileri

Bir köpeğin uyku döngüsünde, her yirmi dakikada bir beynin aktif olduğu paradoksal uyku fazına giriş gerçekleşir. Daha sonra birkaç işaret, köpeğin bu durumda uyanmaya yakın olduğunu gösterebilir:

  • hızlı göz hareketleri var
  • kaslarını rastgele gerer (hatta bazen uykusunda koşar gibi görünebilir)
  • gözlerini kapalı tutarken havlıyor veya sızlanıyor

not etmek yavru köpekler uyurken daha aktiftir yetişkin köpeklerden daha Gerçekten de beynin uyku sırasında kas aktivitesini yavaşlatan kısmı henüz tam olarak gelişmemiştir.

Ne zaman endişelenmeli?

Anlayacağınız gibi, köpekler ve özellikle yavru köpekler ve yaşlı köpekler bu nedenle çok fazla uykuya ihtiyaç duyarlar. Öte yandan, oldukça sabit bir uyku düzenine sahip olmasına rağmen, köpeğinizin aniden çok fazla uyumaya başlaması endişe verici olabilir. Bu durumda, diğer hastalık belirtileri için uyanık olun. Şüpheniz varsa, köpeğinizi veterinere götürün.

Bununla birlikte, paniğe de gerek yoktur çünkü diğer faktörler köpeğin normalden daha fazla uyumasına neden olabilir. Örneğin sıcak olduğunda köpek daha fazla uyumaya eğilimlidir. Aynı şey, biraz fazla ağır bir yemek yerse, çevresi veya rutini bozulursa veya çok fazla fiziksel egzersiz yaparsa geçerlidir.

Öte yandan dikkatli olun, canı sıkılan bir köpek de zamanını uyuyarak geçirebilir. Altın, Bir köpekte can sıkıntısı depresyona yol açabilir. Bu nedenle, onunla oynamak ve yürümek için her gün onunla vakit geçirmeniz tavsiye edilir.

Günde kaç kez işemek için onları dışarı çıkarmanız gerekiyor?

fark edilmeden onlara nasıl yaklaşılır?