İşten veya bir sinema gezisinden eve geldiğinizde, evde sık sık büyük karışıklıklar fark edersiniz: kırık biblolar, kemirilmiş mobilyalar ve hatta hasarlı ayakkabılar. Katliamın kışkırtıcısı, hiç şüpheniz olmasın, taptığınız, sizi akıllıca beklemesi gereken dört ayaklı bir yaratıktan başkası değildir. Ancak, bu, siz orada olmadığınızda ve ne yapacağınızı bilemediğinizde sürekli olarak buharını üfler. İşte yokluğunuz sırasında köpeğinizin yıkıcı davranışına son vermek için benimsemeniz gereken 4 tepki.
Neden evdeki her şeyi çöpe atıyor?
Zaten herhangi bir problemde olduğu gibi, farklı çözümler düşünmeden önce durumu analiz etmek ve kötü tutumun nereden geldiğini anlamak önemlidir.
Öncelikle şunu bilin ki köpeğiniz içini rahatsız ediyorsa, muhtemelen sıkılmıştır. Bu duygunun üstesinden gelmek için, bu nedenle, kendine biraz fazla gösterişli bir şekilde bakmaktan başka seçeneği yoktur.

İkincisi, kıl yumağınız ayrılık kaygısı yaşıyor, ikincisi ne kadar kısa olursa olsun. Bu nedenle, sahiplerine gerçekten bağlı bir köpek, bulduğu her şeyi yok etmek anlamına gelse bile, bir kez tek başına ayrım gözetmeksizin buharını salabilir.
Üçüncüsü, köpeği isimsiz bir karmaşanın ortasında bulursanız, bunun nedenio sadece intikamını aldı. Daha spesifik olarak, arkadaşınız size karşı kırgınlık hissedebilir, örneğin ona karşı haksız bulduğu bir kararınız üzerine ve dürtülerini kontrol etmeden çevresinin peşinden gidebilir.
Nasıl tepki vermeliyim?
1/ Zaman ver
Onu çalıştırın, onunla oynayın ya da yürüyüşe çıkarın Onunla sizin aranızda geçen ve sadece onun iyiliğine katkıda bulunmakla kalmayacak, aynı zamanda içinde kabaran enerjinin taşmasını da harcayacak çok an var.

2/ Onu çelenk etmeyin
Onu suçüstü yakalamazsanız, köpeğiniz onu neden azarladığınızı anlamayacak. Bu yüzden emin olun baş belasını iş başında yakalamak. Böylece yıkıcı ruh hallerini yeniden üretmek zorunda kalmayacağı bir eylemle ilişkilendirecektir.
3/ Çeşitli oyuncakları çıkarın
plan oyunlar zaman geçireceği ve dişlerini kesebileceği. Elleriniz varsa biraz da yapabilirsiniz. Bununla birlikte, en iyi Pazar gömleğinizle bunlar arasındaki farkı anlatmayacağı için eski kıyafetlerden kaçınmanız önerilir.

4/ Onu mümkün olan en kısa sürede eğitin
Bir yavru köpeği evde yalnız kalmaya alıştırmak, yetişkin bir köpeğe göre daha kolaydır. Bunu yapmak için deneyinAyrılık süresini kademeli olarak artırın. İlk birkaç gün birkaç dakika uzaklaşarak başlayın ve kendine daha fazla güvendiği anda tam bir gün geçirmeyi deneyin. Böylece, eğitim sayesinde evcil hayvanınız artık sevgili insanının geri dönüşü için özlem duymaktan endişe etmeyecek.