Aynı çatı altındaki küçük üçlü hayatınız (sevgiliniz, köpeğiniz ve siz) bir bebeğin gelişiyle alt üst olacak mı? Bu harika haber için tebrikler! Ancak, bu yeni hayatın herkes için iyi geçmesi için köpeğinizi çocuğun doğumundan önce hazırlamanız önemlidir!
Bebek eve gelmeden önce köpeğinizi hazırlamak
Bir bebeğin gelişiyle sadece sizin değil, köpeğinizin de hayatı alt üst olacak ve bunu unutma eğilimindeyiz! Sevgili köpeğinize ayıracak çok zamanınız olmayacak. Günlerinizin ritmi değişecek ve onun rutini de sarsılacak. Bu sebeple gerekli olacaktır. onu bu değişime hazırlamümkün mü yavaş yavaş bu yeni alışkanlıkları entegre etmesi için. İdeal olan, buharını atabilmesi için günde 30 dakika onu gezdirmektir, ancak daha fazla zamanınız olmayabilir veya fiziksel olarak imkansız olabilir. Bu durumda, güne yayılmış birkaç seansta çıkarmaya çalışın. Ayrıca bir akrabanıza sorabilir veya bir Köpek Bakıcısı kiralayabilirsiniz.
Köpeğinizin yer işaretleri olması için, ayrıca evin belirli odalarına gitmemesi için hazırlanması tavsiye edilir. Örneğin, bebeğinizin odasına (veya bebeğinizi yanınıza alacaksanız sizinkine) girmesini engellemeniz önerilir. Kanepeye erişim de düzenlenebilir. Tabii ki, bu kişisel bir seçim olmaya devam ediyor ve hissettiğiniz gibi yapmak size kalmış.
Bebeğiniz kucağınızdayken köpeğinizin daha dikkatli olması için şunları da yapabilirsiniz: itaat üzerinde çalışmasını sağlayın. Köpeğiniz üzerinize atlama eğilimindeyse, bunun üzerinde çalışmayı deneyin. Ayrıca sepete gönderme, “oturma”, “katlama” ve hatta “hareket etmeme” gibi daha klasik siparişler üzerinde çalışın. Nihayet, köpeğinizin hala bebekler ve genel olarak çocuklarla sosyalleştiğinden emin olun.

Doğum servisinde kaldığınız süre boyunca köpeğinizi nasıl yönetirsiniz?
Doğumhanede ortalama üç gün geçireceksiniz ki bu çok uzun bir süre değil, bunu size hak ediyoruz! Ancak, siz yokken birinin köpeğe bakması gerekecek. Baba köpeğe bakmak için düzenli olarak eve gelebilir. Ancak, başka birini kullanmayı tercih ederseniz, Hamileliğiniz sırasında köpeğin rutininde bulunacak birini tercih edin. Bu bir aile üyesi, bir arkadaş veya yukarıda bahsedilen Köpek Bakıcısı olabilir. Ayrıca, köpeğiniz için bebek kokusuna alışmakbaba da rapor verebilir bebek tarafından birkaç saat giyilen bir giysi ve onu eve bırak.
Köpeğiniz oldukça hassassa ve strese eğilimliyse, ona Bach çiçekleri vermeyi dene. Bu onun duygularını yönetmesine yardımcı olacaktır. Yokluğunuz sırasında, ayrıca hamileliğiniz sırasında veya ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız bebeğin gelişinden sonra verebilirsiniz.

Bebek evde: alınması gereken önlemler
Köpek dostlarımız her şeyi hissediyor. bu nedenle bebeği köpeğinize tanıtmanıza gerek yokÇünkü o varlığının zaten çok iyi farkında. Hatta bunun senden çok önce olması çok muhtemel!
Köpekler bizden çok daha iyi işitirler. Sonuç olarak, bebeğin ağlaması onun için hızla rahatsız edici hale gelebilir. Bu nedenle, stresli olup olmadığını veya sinirlenmeye başlayıp başlamadığını tespit etmeye çalışmak için zaman zaman evcil hayvanınıza bakmayı unutmayın. Bu durumda, onu okşayarak rahatlatmaya çalışmayın. Bu gerçekten de tamamen verimsiz olabilir, çünkü ona “o iyi köpeğim, sahip olunması gereken tavır bu” mesajını gönderirsiniz. Bunun yerine, içine koy sessiz bir oda veya onu bahçeye sal.
Ayrıca düşünün doğum yapmadan önce uyguladığınız rutini takip ederek köpeğinizi düzenli olarak dışarı çıkarın. Bu onun stres atmasına izin verecek! Son olarak, nispeten nadir kalsa bile, köpeğiniz gösteriyorsa şiddetli stres veya saldırganlık belirtileri, veterinerinizden yardım almaktan çekinmeyin. Ayrıca bir köpek davranışçısını da arayabilirsiniz. Açıkçası, bir bebeği veya çocuğu köpekle asla yalnız bırakmıyoruz!

Genel olarak, köpeğiniz ve bebeğiniz arasındaki birlikte yaşama konusunda çok fazla endişelenmenize gerek yoktur. Köpekler inanılmaz uyum gösterir! Bu küçük varlığın önemini çok çabuk anlarlar ve en büyük tatlılığı benimserler.