Tavşanı evde serbest bırakmak: Alınması gereken 5 önlem

Tavşan, sanılanın aksine, küçük olması nedeniyle alana ve her şeyden önce özgürlüğe ihtiyacı olan bir hayvandır! Gerçekten de, gün boyu bir kafeste kilitli yaşamak için kesinlikle yapılmamıştır. Tavşanınızın evinizde özgürce, tam bir güvenlik içinde yaşamaya alışmasına yardımcı olacak bazı ipuçları!

1. Yaşam alanınızı genişletin

Tavşanlar normalde açık hava hayvanlarıdır. Ancak farklı cins evcil tavşanların evcilleştirilmesi ve geliştirilmesiyle birlikte, yabani tavşanlardan çok daha kırılgan hale geldiler. Ancak sürekli olarak kafese kapatılmış mutlu bir tavşan hayal etmek zor olurdu. Ve iyi bir nedenle, bu hayvanın kendini ifade etmesi, koşması ve aynı zamanda zıplaması gerekiyor.

Aslında tavşanınızı evin içinde ya da en azından evin bir odasında özgürce yürümeye alıştırmanız şarttır. Onun oyun parkı (kafesi değil) sadece uyumak için kullanılmalıdır!

2. Yerden başlayarak binayı emniyete alın

En sevdiğiniz halının tavşanınız tarafından mahvolmasını istemiyorsanız, başka bir odaya yerleştirmeniz daha iyi olur. Etkisinde, tavşanlar saman, talaş getirebilir, hatta kendilerini unutup halının üzerine biraz pislik bırakabilir.. Ancak uzun tüylü bir halı veya açık renkli bir halı ise uyumlu olmayabilir. Ek olarak, iplikleri dışarı çıkmış bir halı, kemirilme riskini taşır.

Zeminin kendisi için özel bir öneri yoktur. Bunun haricinde halının bakımı çok daha karmaşık olacak. Gerçekten de, kılları, küçük saman parçalarını biriktirebilir ve hatta tavşanınız üzerine işerse lekelenebilir. Benzer şekilde, muşamba varsa, sınırları ayarlamayı unutmayın. Ve iyi bir nedenle, eğer biraz dışarı çıkarsa, tüy yumağınız orada dişlerini kesmeye cezbedici olabilir!

Lapland
Kredi: tatyana_tomsickova / iStock

3. Kitaplar, bitkiler, giysiler, yiyecekler, elektrik telleri

Tavşanınızın iç mekanınızda serbestçe hareket etmesine izin vermeden önce önlem almak daha iyidir. Özellikle tavşan çok meraklı bir hayvan olduğu için! Bu nedenle, etraftaki giysilere, kitaplara, yiyeceklere ve ayrıca tavşanınız için çok zehirli olabilecek bitkilere dikkat edin.. Bu nesneleri erişilemeyen yerlere yükseklikte yerleştirmeyi tercih edin.

Duvar kağıdına da dikkat edin. Aşarsa, tavşanınız onu çekip bir parça yemek isteyecektir…

Son olarak, Elektrik kabloları kesinlikle korunmalıdır. Gol? Herhangi bir olaydan (yangın, elektrik çarpması vb.) kaçının. Bunu yapmak için tel koruyucuların mevcut olduğunu unutmayın.

4. Temizliğe dikkat edin

Tavşanınıza lazımlık eğitimi muhtemelen en uzun öğrenme eğrisidir. Ancak, emin olun, tavşanlar temiz huyludur. Genel olarak, çöpleri için yedikleri ve uyudukları yerden farklı bir yer seçerler.

5. Bırakın parkında ya da özgürce uyusun

İlk başta, sadece sizin gözetiminiz altında kalırsa tavşanınızı serbest bırakın. Ardından, izin verilen alanları azar azar büyütebilir ve en sevdiği yerleri seçmesine izin ver. Uyurken daha sakin olmak istiyorsanız, gece için oyun parkına geri koyabilirsiniz. Bununla birlikte, ikincisinin serbestçe koşabilmesi ve düzgün bir şekilde zıplayabilmesi için yeterince büyük olması gerektiğini unutmayın.

Bunu bildiğim iyi oldu : asla bir tavşana bağırmamalı ya da elleçlememelisin. Aslında çok hassas bir hayvandır. Bunun yerine, ıslık gibi bir ses kullanın veya kötü davrandığında veya aptalca bir şey yapmak üzereyken ayağınıza hafifçe vurun. Zamanla, ne yapma ve yapmama hakkına sahip olduğunu anlayacaktır.

5 adımda hamsterınızın kafesini temizleyin

3 neden